Trufle kokosowe



Składniki:
- 250 g wiórków kokosowych;
- 60 g suszonych daktyli;
- 100 ml ciepłej wody;
- 1 szczypta soli;
- 1 łyżka surowego kakao i sproszkowanej wanilii.
Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na jakiś czas, aż będę miękkie. Wiórki prażymy na patelni, uważamy żeby ich nie przypalić (dlatego mieszamy ciągle).
Wiórki z patelni przesypujemy do miski, dodajemy daktyle, wybrane dodatki i wodę z daktyli (do uzyskania pożądanej konsystencji). Wszystko blendujemy na gładką masę, z której lepimy kulki i obtaczamy je w mące kokosowej i chowamy do lodówki aż stwardnieją.

Źródło: michalwrzosek.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł ma 10 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze